Winkelwagen

Winkelwagen is leeg.

Recent bekeken

Geen recent bekeken artikelen.

Niven Kunz

Niven Kunz

Patron / Chefkok van Restaurant NIVEN te Rijswijk

Niven kookt licht en duurzaam. Het seizoen en het marktaanbod bepalen wat er op zijn menu staat. Hij haalt inspiratie uit zijn eigen ‘achtertuin’: Het Westland en Het Groene Hart. Het is dan ook logisch dat in zijn gerechten een hoofdrol voor groenten is weggelegd.

Over NIVEN

Aan de Vliet tussen Rijswijk en Delft ligt restaurant NIVEN. In deze voormalige boerderij, opende op 11 mei 2009 Nederlands jongste sterrenchef Niven Kunz de deuren van een eigen restaurant. Een prachtige locatie omringd door groen, met een warme maar toch eigentijdse uitstraling. Ook de culinaire invulling is modern te noemen, originaliteit en speelsheid zijn de uitgangspunten. Het Westland is de groententuin van Nederland en de achtertuin van het restaurant. Hier groeit alles: van de ooit zo exotische paprika tot de in het verleden als ‘Wasserbombe’ bekend staande tomaat. Nu zijn het belangrijke exportproducten en in de keuken van NIVEN helden, rocksterren, notabelen en eigenlijk nog wel meer. De lichte kookstijl van Niven Kunz wordt dan ook gekenmerkt door de hoofdrol van de diverse groenten.

Ook de aarbeien die Niven voor zijn zelfgemaakte Strawberry Gold likeur gebruikt komen uit het Westland. Wilt u een lekker glas likeur bij de bonbon kijk dan voor één van de verkooppunten van Strawberry Gold op www.goldselection.nl of bestel via de website van restaurant NIVEN.

Delftweg 58a
2289 AL Rijswijk
+31 (0)70-3077970
www.restaurantniven.nl

Fotograaf: Daniel Maissan